På Sitontop.dk’s Helpcenter kan du søge efter svar i vores vidensbank

Hvad er forskellen på en våddragt og en tørdragt?

Aug 14, 2016 | Guides, Udstyr | 0 kommentare

Hvad er forskellen på en våddragt og en tørdragt?

Våddragt

En våddragt betyder, at du bliver våd, selvom du har en dragt på. En våddragts funktion er ikke, at holde dig tør, men at sørge for at du ikke bliver kold i det kolde vand.

Våddragten bliver gennemblødt med det samme du kommer i vandet. Det vand den tager ind kommer til, at ligge som et lag isolering mellem din hud og våddragten/vandet. Vandet ligger sig i våddragten i luftlommerne, som så bliver varmet op af din kropsvarme. Så du vil være meget varmere end, hvis du ikke havde noget på.

Våddragter bruges til mange slags vandsport. F.eks. kajak, SUP, triathlon, dykning, svømning i åbent vand og surfing.

Udover at holde dig varm, så sørger våddragten også for, at du får ekstra opdrift i tilfælde af at skulle falde i vandet.

Våddragter fås i mange forskellige modeller og tykkelser, der typisk går fra 1 mm til 7 mm. Man kan få våddragter som Full Suit dvs. en heldragt med lange ben og ærmer.
Der fåes, som nævnt, vådragter i forskellige tykkelser. Som hver især kan holde mere eller mindre på varmen. Nogen har våddragter til sommer og vinter. En vinter våddragter vil være alt for varm til sommerbrug.

Priserne på våddragte ligger fra 5-600 kr. og opaf til flere tusinde kroner for dem, som bruger deres våddragt jævnligt eller til sport.
Køber du en våddragt til mellem 1.000 og 1.500 kr, så er du rigtig godt igang.

Tørdragt

En tørdragt har som opgave, at holde dig tør. Så navnet er jo meget passende. Tørdragten er vandtæt og vil som nævnt holde dig helt tør.

Umiddelbart vil vi ikke anbefale dig, at bruge en tørdragt til sport, men der kan være situationer, hvor det kan være smart. Men er det fordi det er koldt, så vælg en vinter-våddragt istedet.

Læg en besked:

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hvad er forskellen på en tørdragt og en våddragt?
Giv din bedømmelse af artiklen